Перетворити навчання в захоплюючу дію, залучити учнів у різні види діяльності, мотивувати їх пізнавальну активність, розвивати уміння та здібності учнів, дозволяє така форма навчання, як урок-екскурсія. Таке заняття робить процес навчання максимально наближеним до практики і формують інтерес до професії.
9 лютого 2018 року для учнів групи 7-КК 17 Західно-Дніпровського центру професійно-технічної освіти, які навчаються за спеціальністю "Кухар. Кондитер" був проведений урок-екскурсію з предмету устаткування підприємств громадського харчування по темі "Машини та механізми для приготування тіста" який пройшов в кафе "Добробут" міста Жовті Води, де організовано виробництво борошняних кондитерських виробів.

Урок-екскурсію допомогла провести завідуюча виробництвом кафе «Добробут» Мельничук Анастасія Олександрівна. Учні ознайомилися з правилами експлуатації обладнання та технікою безпеки при роботі на ньому. Радо поставилися до учнів і працівники кафе, відповіли на всі питання, показали технологічний процес замісу тіста, формування та випікання на сучасному обладнанню, на якому вони працюють.

Учні з цікавістю провели навчальний час: подивилися роботу професіоналів своєї справи, порівняли теорію з практичною діяльністю, зрозуміли що на виробництві в сучасних умовах необхідні знання, які вони отримують на уроках теоретичного навчання.
|